top of page
Caută

Sfaturi pentru părinți: cum să încurajezi dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase la copii

Actualizată în: acum 5 ore

A învăța copiii să adopte obiceiuri sănătoase de igienă orală este o componentă esențială a parentingului responsabil. Îngrijirea adecvată a dinților încă de la o vârstă fragedă poate preveni problemele dentare și poate ajuta la menținerea sănătății generale. Din acest considerent, îți propunem câteva sfaturi, pentru a-l încuraja pe copilul tău să aibă grijă de dinți și să adopte o rutină sănătoasă.

 

stomatolog

Este esențial să fii tu un exemplu, deoarece copiii copiază comportamentele adulților! Ei învață prin imitație, așa că arată-i cum să se spele corect pe dinți. O puteți face chiar împreună, astfel, activitatea va fi distractivă și motivantă. În asemenea cazuri, poți utiliza cronometre, puteți cânta și dansa, pentru a face din spălarea dinților un moment plăcut și așteptat.

 

De asemenea,  poți alege produse dentare atractive, periuțele de dinți cu personaje din desene animate, pastele de dinți cu arome plăcute pentru copii și ața dentară colorată pot face rutina de igienă orală mai atractivă. Permite copiilor să aleagă propriile lor accesorii de îngrijire orală pentru a-i încuraja să le folosească regulat.

 

Există o mulțime de jocuri și cărți educative despre sănătatea orală concepute special pentru copii. Utilizează aceste resurse pentru a le explica importanța îngrijirii dinților și pentru a transforma învățarea într-o experiență distractivă.


Asigură-te că spălarea pe dinți este o parte integrată a rutinei zilnice a copilului, dimineața și seara, pentru a dezvolta un obicei.


Totodată, este important să participi împreună cu copilul la consultații dentare regulate. O relație pozitivă cu stomatologul (încă din fragedă copilărie) poate reduce frica de cabinetul dentar și îl poate face pe copil să înțeleagă mai bine de ce este importantă igiena orală.


Încurajează consumul de fructe, legume și alimente bogate în calciu, limitând dulciurile și băuturile acidulate care pot eroda smalțul dinților.


Dezvoltarea obiceiurilor de igienă orală sănătoase este un proces care necesită timp, de aceea, îți recomandăm să te înarmezi cu răbdare și să dai dovadă de încurajare, participare și empatie!

 

5 afișări0 comentarii
bottom of page