top of page
Caută

Cum să alegi un aparat dentar pentru copilul tău?

Decizia de a alege un aparat dentar poate fi dificilă, dar este esențială în asigurarea sănătății copilului tău. 

Atunci când alegi un aparat dentar, este important să iei în considerare mai mulți factori. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să faci o alegere informată:


▫️Consultă un ortodontist (medic dentist cu experiență în corectarea afecțiunilor dentare și ale maxilarelor), care va evalua nevoile specifice ale copilului tău și va putea recomanda cel mai potrivit tip de aparat dentar.

Discută cu medicul despre tipul de aparat necesar (fix sau mobil/ metalic, ceramic, invizibil). Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune și sunt alcătuite din bracketuri (elemente de fixare pe dinți) și arc dental care leagă bracketurile. Aparatele dentare mobile sunt, în general, recomandate în stadiile incipiente ale afecțiunilor dentare și pot fi îndepărtate de către copil pentru igienă orală și în timpul mesei. Vorbește și despre avantajele și dezavantajele fiecăreia. De asemenea, află care este durata tratamentului, costuri și alte aspecte legate de întreținere și igienă orală.

▫️Asigură-te că înțelegi cerințele de întreținere și igienă orală asociate cu fiecare tip de aparat dentar înainte de a face o alegere. Aparatele dentare necesită o igienă riguroasă pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și a evita alte probleme dentare.

Ortodontistul tău nostru îți oferă sfaturi specifice pentru a menține igiena orală adecvată în timpul tratamentului cu aparat dentar.


Contactează-ne și programează-te!

Alege împreună cu medicul ortodont tipul de aparat pentru situația lui specifică!

12 afișări0 comentarii
bottom of page