top of page
Caută

Aparatele dentare pentru adulți

Cu siguranță, ești printre cei care a auzit că aparatul dentar este potrivit doar pentru copii sau adolescenți! Ținem să te contrazicem!


Specialiștii noștri pot corecta orice tip de anomalie dentară, indiferent de vârstă!


După vârsta de 30 de ani, procesele de regenerare încetinesc, creșterea osoasă se oprește, astfel alinierea dinților durează mai mult decât la copii. Însă, datorită metodelor moderne de tratament și a aparatelor dentare personalizate, un zâmbet frumos poate fi obținut rapid.


Tratamentul ortodontic, în cazul adulților, necesită o pregătire specială, inclusiv tratamentul cariilor, al afecțiunilor gingivale, înlocuirea obturațiilor vechi ș.a. Uneori, sunt necesare proceduri suplimentare: implantare și montare de fațete sau coroane dentare.


Noi am întrebat pacienții clinici (cu vârsta cuprinsă între 27 și 35 de ani) cum ar reacționa rudele și colegii lor dacă vor purta aparat dentar. Mai mult de 90% dintre ei au răspuns că vor reacționa pozitiv. Ne bucură faptul că societatea noastră a început să înțeleagă și să perceapă sănătatea orală drept un obiectiv prioritar.


Ce probleme soluționează aparatul dentar?

  • Malocluzia (mușcătura);

  • Alinierea incorectă a dinților pe arcadă;

  • Diastema/trema (spațiul dintre cei doi dinți frontali centrali) – popular vorbind, strungăreața;

  • Înghesuirile dentare;

  • Spațiile apărute ca urmare a unor extracții dentare și alte afecțiuni de natură ortodontică.

Tratamentele ortodontice efectuate de către specialiștii noștri includ utilizarea aparatelor dentare mobile, fixe și funcționale, în dependență de caz și necesitate. Totodată, în unele situații, ar putea fi necesar, pe lângă un tratament ortodontic, și unul ortognatic.

În lipsa unui tratament ortodontic, există riscul apariției unor probleme dentare majore precum parodontita, pierderea dinților ori durerile articulare și de cap, totodată, malocluzia poate cauza probleme de postură și echilibru.

Te așteptăm la o consultație de specialitate, care este GRATUITĂ!


5 afișări0 comentarii
bottom of page